Consell de Mallorca
Un centenar de professionals de l’artesania de Mallorca es beneficien dels ajuts del Consell
El conseller Alzamora ha visitat dos dels artesans a qui se’ls ha concedit subvencions, que superen els 8.000 euros per beneficiari en alguns casos.
conselldemallorca.net 03/08/2020 - 16:45:30

La Direcció Insular d’Artesania del Consell de Mallorca ha fet pública la concessió de subvencions de l’any 2020 destinades a fomentar l’artesania de l’illa i millorar-ne la competitivitat. En total es reparteixen 346.580,21 euros per a 180 projectes de 106 professionals.

 

Per una banda, les ajudes cobreixen les despeses de formació (tant l’assistència a cursos com l’organització de classes), organització d’actes, participació en fires i mercats, i difusió dels oficis artesans (promoció, edició de materials…). Per altra banda, els ajuts es destinen també a millorar la competitivitat i la modernització del sector artesanal. En aquest sentit, se subvenciona la reforma i adaptació dels tallers, l’adquisició de maquinària o equipament informàtic i el desenvolupament d’un portal web. 

 

Per al conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, «amb aquestes subvencions donam suport als nostres artesans i artesanes i, per tant, donam un impuls al Producte de Mallorca, que és un eix bàsic en les nostres polítiques des del primer moment». Respecte a l’aturada de l’activitat econòmica per mor de la covid-19, Alzamora ha comentat que «ara més que mai volem que el sector es modernitzi i sigui més competitiu, perquè el teixit productiu de Mallorca és un actor bàsic per a la diversificació de la nostra economia».

 

Aquestes subvencions es van convocar el mes de maig en el marc del «Mallorca reacciona», el pla de reactivació econòmica i social de la institució insular per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària de la COVID-19.

 

El conseller Alzamora i la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, han visitat avui a Sóller dos dels artesans beneficiats amb aquests ajuts: l’artesà saboner Joachim Pourque i el mestre artesà joier Carlos Tellechea, que compta amb un espai amb botiga, taller i sala d’exposicions.

 

La directora insular, Marta Jordà, ha volut destacar la riquesa del sector artesà: «el producte artesà de Mallorca és molt variat, ho hem vist avui aquí: tenim des de joiers fins a productors de sabons. Les nostres subvencions beneficien també els artesans de la moda, els ceramistes, els elaboradors de vi, forns i pastisseries i un ampli ventall de professionals».

 

Quant a les actuacions finançades, Jordà ha posat de relleu que «els ajuts són molt útils per cobrir les despeses d’assistència a fires i mercats, però són també un baló d’oxigen per a aquelles persones que han fet grans inversions per millorar les seves eines i tallers».

 

Reciente
Visto
Comentado