Assemblea Sobiranista de Mallorca
El PP-Vox ha començat a aplicar la ‘solució final’ a la llengua pròpia de Mallorca
L’Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia que en un parell de dies el PP de Marga Prohens s’ha acabat de llevar del tot la careta de partit moderat i conciliador .
assembleasobiranistademallorca 28/07/2023 - 08:45:58

El PP-Vox ha començat a aplicar la ‘solució final’ a la llengua pròpia de Mallorca

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia que en un parell de dies el PP de Marga Prohens s’ha acabat de llevar del tot la careta de partit moderat i conciliador i ha començat a aplicar la 'solució final' per arraconar el català, la llengua pròpia de Mallorca, i imposar la ‘lengua del imperio’ dins les administracions públiques. Si dimecres passat l’Ajuntament de Calvià, ens mans del PP-Vox, eliminava el requisit del català per fer feina a les empreses municipals, avui dijous l’Ajuntament de Palma, en mans del PP, ha admès la proposta de Vox d’imposar l’espanyol als escrits i convocatòries municipals, vulnerant l’Estatut d'Autonomia, que estableix que les institucions han d’actuar per promoure el català, la Llei de Normalització Lingüística, que obliga els ajuntaments en el mateix sentit, i la Llei de capitalitat de Palma, que estableix que el català és la llengua pròpia de la institució.

En el cas de Calvià, el PP-Vox s’ha posat de part d’uns comitès d’empresa que, en lloc d’aprendre la llengua pròpia del territori on han vingut a guanyar-se la vida, han preferit donar la murga durant anys per no haver d’aprendre-la, tal és la repugnància que els deu provocar. En el cas de la capital de Mallorca, la imposició del castellà té per objecte evident que els castellanoparlants arribats de la península no hagin de tenir el més mínim contacte amb la nostra llengua, que com és sabut és odiada per tots els colonitzadors.

El PP-Vox pretén justificar aquest atac frontal al català amb un suposat «bilingüisme», un «bilingüisme» que no exigeixen mai per afavorir el català en àmbits com els mitjans audiovisuals, el cinema, el comerç, la restauració, els jutjats, la policia i ja no en parlem de l’exèrcit d’ocupació. Uns àmbits, no ho oblidem, on el català continua essent marginat governi el PP o el PSOE, l’extrema dreta o els «pactes de progrés».

Tot plegat és la prova concloent que mentre ens comandin els partits espanyols, tant si són de dretes com d’esquerres, la nostra llengua, cultura i identitat es troben en greu perill, més encara amb la substitució demogràfica de que som objectes sense aturall. La solució no pot ser altra que comandar de bon de veres dins ca nostra, és a dir, disposant d’un Estat propi independent que vetlli pel nostre benestar i per la nostra supervivència com a poble amb identitat pròpia.


Reciente
Visto
Comentado