Iniciatives del Mediterrani
La Plataforma contra els megacreuers insta a l'APB a prendre les mesures de seguretat necessàries per al tràfic dels megacreuers en dies de tempesta
Des de la Plataforma contra els megacreuers veiem estupefactes els vídeos que mostren l'incident del megacreuer al Port de Palma.
iniciativesdelmediterrani.com 28/08/2023 - 15:34:27

Plataforma contra els megacreuers

La Plataforma contra els megacreuers insta a l'APB a prendre les mesures de seguretat necessàries per al tràfic dels megacreuers en dies de tempesta

Des de la Plataforma contra els megacreuers veiem estupefactes els vídeos que mostren l'incident del megacreuer al Port de Palma, quan el creuer Britannia, de 330 metres d'eslora,va rompre l'amarrament i va pegar al costat d'un altre vaixell al Dic de l'Oest.

Demanam a l'APB informació detallada de les causes i de les conseqüències per a les persones a bord. Veiem amb preocupació la possibilitat que els incidents com el d'ahir es repeteixi posant en risc la vida de turistes i treballadors. Un únic creuer a port ja va generar una situació d'alt risc, que es podria haver vist encara més agreujada amb la presència de més creuers.

En aquest sentit, des de la Plataforma contra els Megacreuers es reitera que l'acord signat entre les navilieres i el Govern és del tot insuficient, ja que hauria de contemplar els riscos que corren aquests grans vaixells quan fan vents huracanats. Una vegada més, demanem al Govern de les Illes Balears que faci un estudi de capacitat de càrrega tenint en compte la contaminació i el risc d'accidents.

 

Reciente
Visto
Comentado