PIMECO
ELS DISTRIBUÏDORS DE PRODUCTES DE FERRETERIA I BRICOLATGE DEMANEN AL GOVERN QUE SE’LS CONSIDERI COM A ESSENCIALS
Comun.itats com Astúries, Aragó i Andalusia ja ho han fet
pimeco.com 25/01/2021 - 13:00:13

Comunitats com Astúries, Aragó i Andalusia ja ho han fet

ELS DISTRIBUÏDORS DE PRODUCTES DE FERRETERIA I BRICOLATGE DEMANEN AL GOVERN QUE SE’LS CONSIDERI COM A ESSENCIALS

Tots els països de la Unió Europea han reconegut els productes de ferreteria i bricolatge com a productes essencials, al mateix nivell que els productes farmacèutics. Espanya és l’únic país de la UE, on els productes i serveis de manteniment de la llar no són considerats essencials. Això impedeix l’accés als ciutadans a centres de ferreteria i bricolatge quan es limita l’activitat comercial i econòmica només a serveis essencials, com per exemple, en els moments de més restriccions de l’Estat d’Alarma.

Durant el confinament de la primera onada, el Govern de les Illes Balears just permetia tenir activitat als professionals i majoristes. Això va fer que no hi hagués remeis per a  tothom. Molta gent va tenir necessitat d'arreglar un problema d'electricitat o d'aigua (neta o bruta) i va tenir problemes perquè els professionals estaven desbordats.

L’Associació de Distribuïdors de Ferreteria i Bricolatge (ADFB) ha enviat una carta al Govern central demanant que se’ls consideri com a essencials a totes les comunitats autònomes. Astúries, Aragó i Andalusia ja ho han fet però Balears encara no. És per això que demanen al Govern de Francina Armengol que conderi fer el mateix.

El temporal “Filomena” ha posat de manifest els problemes d’accés dels ciutadans a productes de manteniment (pellets, sal, combustible, pales, calderes, etc). A moltes comunitats, com la balear, els horaris d’accés són molt restringits. Els distribuïdors consideren que la compra als seus centres es pot realitzar amb comoditat, amplitud i amb un risc de contagi inferior al d’altres comerços considerats essencials.

 

Reciente
Visto
Comentado