El Cos de Bombers rebrà 200.000 euros del total de la partida per assumir la compra
El ple del Consell de Mallorca convalida habilitar una partida de 5 milions d’euros a afrontar les despeses derivades de la crisi sanitària i destinar 205.000 euros a projectes culturals i patrimonials
Modificació de crèdit dels pressupostos de l’any 2020, que permeten al Consell habilitar una partida de 4,97 milions d’euros per atendre despeses derivades dels efectes de la pandèmia del coronavirus que ha d’afrontar la institució.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 07/04/2020 - 13:05:00
D’una banda, 2,5 milions provenen del romanent de tresoreria pel superàvit de la institució segons la liquidació del pressupost de 2019 i altres 2,47 milions d’euros provenen de romanent de tresoreria afectat que retorna.

El ple del Consell de Mallorca convalida habilitar una partida de 5 milions d’euros a afrontar les despeses derivades de la crisi sanitària. Al ple, celebrat per primera vegada de manera telemàtica, també s’ha donat compte de les liquidacions dels pressuposts 2019 del Consell de Mallorca i ens dependents, que ascendeix a 27’6 milions d’euros.

Avui dematí la institució insular ha celebrat de manera telemàtica un ple extraordinari adaptat a l’actual situació derivada de l’estat d’alarma. En aquest plenari,   s’ha convalidat el decret de Presidència de modificació pressupostària de crèdit extraordinari i aprovat la proposta de modificació de crèdit dels pressupostos de l’any 2020, que permeten al Consell habilitar una partida de 4,97 milions d’euros per atendre despeses derivades dels efectes de la pandèmia del coronavirus que ha d’afrontar la institució.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui destinar 205.000 euros en subvencions nominatives a organismes i entitats que tenen com a objectiu promoure, difondre i conservar diferents expressions culturals.

D’una banda, 2,5 milions provenen del romanent de tresoreria pel superàvit de la institució segons la liquidació del pressupost de 2019 i altres 2,47 milions d’euros provenen de romanent de tresoreria afectat que retorna al Consell per causes judicials. D’aquesta partida, l’IMAS rebrà 4,47 milions d’euros, amb els quals podrà afrontar les despeses causades per l’increment de l’activitat a residències i altres centres que depenen de la seva gestió.

El Cos de Bombers rebrà 200.000 euros del total de la partida per assumir la compra de nou material de protecció, desinfecció d’instal·lacions i d’equipament i el servei d’Igualtat del departament de Presidència, rebrà una partida de 290.000 euros, que es destinarà al Casal Ariadna, que gestiona l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere. També es destinaran 10.000 euros a la cobertura de les despeses suplementàries que causa el reforç del servei de neteja de les dependències del Consell.

Durant el ple també s’ha donat compte de les liquidacions dels pressuposts 2019 del Consell de Mallorca i ens dependents, un exercici que s’ha tancat amb un romanent líquid de tresoreria per a despeses generals de 27,6 milions d’euros. S’ha acordat també el pagament de factures de bens i serveis d’exercicis anteriors per un valor de 2’5 milions.

La sessió plenària s’ha convocat i celebrat per videoconferència, a la qual han participat tots els consellers i conselleres, connectats des de diversos dispositius i indrets de l’illa, que han votat de manera telemàtica. És la primera vegada que una sessió plenària es fa emprant les tecnologies més avançades en comunicació digital. El ple s’ha emès en directe pel canal de YouTube del Consell i la seva pàgina web, i difós per les xarxes socials de la institució.

El Ple del Consell de Mallorca aprova destinar 205.000 euros a projectes culturals i patrimonials. Són subvencions nominatives a entitats i el Ple les ha aprovades per unanimitat. El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui destinar 205.000 euros en subvencions nominatives a organismes i entitats que tenen com a objectiu promoure, difondre i conservar diferents expressions culturals. Concretament, es concedeixen ajudes al Bisbat de Mallorca, a la Federació de Bandes de Música, a la Federació de Música i Ball Mallorquí i al Teatre del Mar.

Durant el Ple, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha recordat que les partides corresponents a aquestes subvencions varen ser aprovades als pressupostos de 2020 i ha insistit en la voluntat de col·laborar amb empreses i entitats que fan feina per difondre, promocionar i conservar el nostre patrimoni, cultura i llengua, i que també es veuen afectades per la crisi sanitària de la COVID-19.

Pel que fa a la Federació de Bandes de Música, la dotació de la subvenció és de 80.000 euros i respon a la voluntat del Consell de fomentar i promocionar les activitats musicals que es desenvolupin a Mallorca amb l’objectiu d’afavorir i incentivar la voluntat de formació i d’autoformació de les bandes i estimular-ne la capacitat de desenvolupar accions i iniciatives musicals, a més de promocionar la música, especialment la que constitueix el nostre patrimoni musical. Amb els doblers que el Consell aporta a la Federació es podran organitzar festivals i concerts a diferents indrets de Mallorca, quan la situació derivada de la propagació del coronavirus ho permeti.

El Ple també ha aprovat una subvenció de 60.000 euros a la Federació de Música i Ball Mallorquí per al foment del coneixement i la pràctica viva de la cultura popular tradicional de Mallorca en les seves diverses manifestacions. Així, gràcies a l’aportació del Consell es podran organitzar trobades d’escoles de música i ball i ballades populars, entre altres esdeveniments, també quan sigui possible. Pel que fa al Bisbat, el Consell hi aportarà enguany 25.000 euros per al projecte anual de catalogació informàtica del fons de la Biblioteca Diocesana, com a part del seu projecte cultural.

La quarta subvenció nominativa del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística aprovada avui per unanimitat pel Ple és de 30.000 euros, que es destinaran al Teatre del Mar per al desenvolupament de la seva activitat anual. Així, es fomentarà i incentivarà la producció en les arts escèniques i els projectes socials i educatius d’aquest teatre de Palma, tot d’una que els equipaments culturals puguin reprendre l’activitat.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado